Nieuwe Directeur: Stichting Deventer Verhaal

Ewout van der Horst wordt per 25 mei 2020 de nieuwe directeur van de stichting Deventer Verhaal. Hij volgt Garrelt Verhoeven op die na drie en een half jaar afscheid nam van de stichting.

Stichting Deventer Verhaal is een zelfstandige en verbindende organisatie voor cultureel erfgoed die nauw samenwerkt met andere Deventer organisaties om de zichtbaarheid van, en waardering voor, het stedelijk erfgoed te vergroten.

Ewout van der Horst (1979) studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als historicus was hij sinds 2003 verantwoordelijk voor tientallen cultuurhistorische publicaties, tentoonstellingen en multimediale projecten in de provincie Overijssel. Sinds 2008 is Van der Horst projectleider bij Stichting IJsselacademie.

De komende twee maanden richt Van der Horst zich nog, binnen de mogelijkheden die de huidige situatie in Nederland biedt, op het afronden van het project 75 Jaar Vrijheid. Na een korte overdrachtsperiode neemt hij in juni het stokje over van interim-directeur Bart Vermeulen.

Lees meer: Persbericht Stichting Deventer Verhaal (27-03-2020)

In januari en februari 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures