Nieuwe Directeur: Stadsmuseum Doetinchem

Isabelle Bisseling

Stadsmuseum Doetinchem heeft drs. Isabelle Bisseling benoemd als nieuwe directeur vanaf 1 juni a.s.. Met een brede ervaring in de kunst- en cultuursector, brengt Isabelle Bisseling een schat aan expertise mee.

Isabelle Bisseling (36 jaar) heeft een professionele achtergrond in de kunst- en cultuursector als curator, projectleider, medewerker collectie en onderzoek bij het Kröller-Müller museum.

“Ik ben enthousiast en vereerd om onderdeel uit te gaan maken van het museum en haar team om samen het hart van Doetinchem onmundig te laten kloppen! Doetinchem was en is een bedrijvige stad, waar mensen hard werken, genieten en het leven samen betekenis geven. Daar wil ik als directeur, het Stadsmuseum Doetinchem een waardevolle rol in laten spelen.”

Met haar inzet zal Isabelle Bisseling een belangrijke rol spelen bij het verder ontwikkelen van het Stadsmuseum Doetinchem.

Over het Stadsmuseum Doetinchem
Het Stadsmuseum Doetinchem bewaakt, beheert en verzamelt het unieke culturele erfgoed (historie en kunst) van Doetinchem en omgeving. Ook maken ze dat erfgoed op educatieve manier voor iedereen toegankelijk is. Ze doen dat omdat ze overtuigd zijn van de kracht van dit erfgoed, dat inspireert, verrijkt en verbindt.

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, zet het Stadsmuseum verschillende kanalen in en streeft ernaar het cultuurhistorisch centrum van de stad en haar omgeving te worden. Het Stadsmuseum is een geregistreerd museum.

Bron: Stadsmuseum Doetinchem (29-04-2024)

In februati en maart 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures