Nieuwe Directeur: Royal Delft Museum

Foto: Royal Museum Delft

Royal Delft Museum heeft Jolanda van den Berg per 17 januari jongstleden benoemd tot directeur. Het museum is volop in ontwikkeling: naast de officiële opname in het Museumregister in april 2021, is het museum ook aan het verbouwen met de ambitie om het ambacht van Delfts aardewerk bij zoveel mogelijk mensen van huidige en toekomstige generaties voort te laten leven. Royal Delft Museum werd voor de coronapandemie jaarlijks bezocht door ruim 140.000 bezoekers.

Verbonden met Delft
Voor Jolanda van den Berg, geboren en getogen in Delft en Schipluiden, voelt de cirkel rond. Eerder zette zij succesvol het Klederdrachtmuseum, als geregistreerd museum, op in Amsterdam en organiseerde diverse, aansprekende tentoonstellingen, hetgeen resulteerde in jaarlijks ruim 35.000 bezoekers. ‘Mijn passie voor ambachten, technieken én Delft kan ik nu inzetten voor het Royal Delft Museum. Door het delen van verhalen, belevenissen en exposities willen wij de bezoekers laten kennismaken met het culturele erfgoed dat het Delfts aardewerk is’, licht Jolanda van den Berg trots toe.

Royal Delft: hoogwaardig Delfts Blauw sinds 1653
Royal Delft Museum heeft de ambitie om zijn bekendheid als dé toonaangevende publiekspresentatie over de productie van Delfts aardewerk te zijn in binnen- en buitenland te vergroten. Floris Croon, voorzitter Stichting Royal Delft Museum: ‘We zijn verheugd dat Jolanda ons team komt versterken. De officiële erkenning als museum in april was voor ons een bevestiging dat Royal Delft Museum dé plek in Nederland is om het Delfts Blauw te zien en te ervaren.’ Na de verbouwing wil het museum ook meer Nederlandse bezoekers aantrekken door exclusieve tentoonstellingen te organiseren onder meer in samenwerking met andere musea.

Bron: Royal Delft Museum (24-01-2022)

In juli en augustus 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures