Nieuwe Directeur: Poetry International

Inez Boogaarts wordt vanaf 1 oktober 2019 de nieuwe directeur van Poetry International. Boogaarts is een ervaren bestuurder met ruime ervaring in stedelijke, landelijke en internationale netwerken, in zowel de cultuurpraktijk als politiek-bestuurlijke context.

Boogaarts is nu directeur-bestuurder van de Zukunftsakademie NRW in Bochum, het centrum voor culturele diversiteit en cultuureducatie in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Eerder was ze werkzaam als directeur van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, cultureel attaché op het Nederlandse consulaat in Düsseldorf en directeur van de Stichting Internationale Culturele Activiteiten, de voorloper van DutchCulture.

Poetry International is een literaire organisatie die zich sinds 1970 ten doel stelt aandacht te vragen voor goede poëzie uit binnen- en buitenland en de internationale uitwisseling tussen dichters, poëzievertalers, -kenners en –liefhebbers te stimuleren. Het organiseert jaarlijks het Poetry International Festival, beheert het Poetry Archive, een online database met duizenden gedichten, en organiseert poëzietrainingen (Poetry Academy) en cultuureducatie voor het onderwijs.

Lees meer: Persbericht Poetry International (07-06-2019)

In april/mei 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures