Nieuwe Directeur: PLANETART

Guido Bertling

Guido Bertling startte op 1 augustus als algemeen directeur van stichting PLANETART in Enschede, organisator van creative technology festivals GOGBOT in Enschede en TEC ART in Rotterdam. Hij is de opvolger van Kees de Groot, die de stichting in 1995 oprichtte. Al meer dan 28 jaar organiseert PLANETART toonaangevende multidisciplinaire kunstprojecten, met een flinke dosis rauwe maatschappijkritiek en een in-your-face attitude.

Met Guido als onverschrokken piloot krijgt PLANETART een nieuwe impuls in haar queeste het universum over te nemen. Riemen vast en helmen op, het ruimteschip van PLANETART maakt zich klaar voor onbekende dimensies en onontdekte toekomsten! Beam me up, Guido!

“PLANETART is als een achtbaan, waarbij de passagiers nog de sporen moeten leggen terwijl de trein in volle gang is. Altijd vol gas naar de toekomst. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de bemanning die deze sporen bouwt. Hobbelig of glad, steil of bochtig – het wordt een spectaculaire rit.” – Guido

Kees en Guido werken samen tot de aankomende editie van GOGBOT (7 – 10 september), waarna Kees zijn directeurstaken neerlegt en een adviserende rol krijgt bij PLANETART.

“De combinatie van een artistieke geest en opleiding en organisatorische ervaring in het bedrijfsleven is precies wat PLANETART in deze fase nodig heeft. Wij zijn dan ook heel blij dat Guido de uitdaging aanneemt om PLANETART te leiden de komende jaren. We verwachten met hem een succesvolle tweede aanvraag voor de BIS, de vierjarige subsidieverlening vanuit het Rijk aan culturele instellingen, te kunnen doen en de volgende stap in de ontwikkeling van PLANETART te kunnen zetten.” – Willem Jaap Zwart, voorzitter Raad van Toezicht PLANETART

Bron: PLANETART (19-07-2023)