Nieuwe Directeur: Pieter Vermeulen Museum

Arjen Verkaik

Het Pieter Vermeulen Museum te Driehuis heeft Arjen Verkaik per 7 augustus aangesteld als nieuwe directeur. Verkaik volgt Paul Aris op, die met pensioen gaat.

Verkaik was van 2006 tot 2018 wethouder in de Gemeente Velsen en is sindsdien werkzaam als adviseur in de (semi-)publieke sector. Verkaik woont in Santpoort-Noord.

“We zijn erg blij met de komst van Arjen Verkaik”, aldus Fred van Dam, voorzitter van het Pieter Vermeulen Museum. “Arjen brengt veel bestuurlijke ervaring mee, kent de regio goed en beschikt over een uitgebreid netwerk. Daarmee is hij de aangewezen persoon om de plannen voor de verhuizing naar een nieuwe, grotere locatie en de bijbehorende nieuwe opzet concreet gestalte te gaan geven. We danken Paul voor zijn geweldige bijdrage in een periode die gekenmerkt werd door de impact van de coronapandemie. Paul heeft ons goed door deze moeilijke tijd geloodst en heeft een belangrijke rol gespeeld in het maken van onze toekomstplannen.”

Over het Pieter Vermeulen Museum
Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het museum is er voor iedereen met belangstelling voor cultuur, natuur, milieu, duurzaamheid en klimaatverandering. Het museum is tijdelijk gehuisvest aan de Driehuizerkerkweg in Driehuis. In het museum is een kleine presentatie van een deel van de basiscollectie te zien omdat er onvoldoende ruimte voor het tentoonstellen van de gehele collectie van het Pieter Vermeulen museum is. Jaarlijks is er een wisselende tentoonstelling rond een actueel natuur-milieu-klimaat-thema, met een echt doe- en ontdek-karakter. Wekelijks zijn er knutselworkshops en door het jaar heen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zowel in het museum als op locatie.

Bron: Pieter Vermeulen Museum (28-08-2023)