Nieuwe Directeur: Park Uitgevers

Mark Beumer

Mark Beumer wordt per 13 mei 2024 de nieuwe directeur van Park Uitgevers in Amsterdam. Hiermee volgt hij Yrja Danner op, die naast haar verantwoordelijkheid voor LannooMeulenhoff ook de directeursrol voor Park Uitgevers vervulde. Yrja Danner volgt per 1 januari 2025 Matthias Lannoo op als CEO van de Uitgeverij Lannoo Groep. Per 1 september 2024 tot eind 2024 is dit in co-ceoschap tussen Yrja Danner en Matthias Lannoo.

Beumer heeft ruim 15 jaar ervaring in het boekenvak, waaronder bij uitgeverijen Prometheus en Standaard Uitgeverij. De afgelopen tien jaar werkte hij bij uitgeverij De Bezige Bij in diverse marketing & verkooprollen en sinds 2018 was hij directeur. Met zijn ruime ervaring, commerciële achtergrond en bevlogenheid zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan de stevige marktpositie van Park Uitgevers.

Yrja Danner: “Ik ben bijzonder blij dat we met Mark een sterke directeur hebben gevonden om Park Uitgevers te gaan leiden in deze turbulente tijden vol verandering en kansen. Naast zijn schat aan ervaring in het boekenvak, is hij een warme en ondernemende persoonlijkheid die goed matcht met de cultuur van onze groep. Ik ben ervan overtuigd dat hij samen met uitgeefdirecteur Janneke Louman een sterke invulling aan de strategie van Park Uitgevers zal geven.”

Mark Beumer: “Ik vind het een geweldige kans en eer om het werk van Yrja voort te mogen zetten en samen met het inspirerende en veelzijdige team van Park Uitgevers verder door te gaan op de ingeslagen weg. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de slag te gaan.”

Over Park Uitgevers
Park Uitgevers bestaat uit de vijf imprints Fontaine, Nieuw Amsterdam, Oceaan, Podium en Wereldbibliotheek. Het is een energieke en spraakmakende uitgeverij met rijke fondsen van vertaalde en Nederlandse literatuur, commerciële fictie, poëzie, kinderboeken en uiteenlopende non-fictie. Park geeft onder andere het werk uit van Thomas Verbogt, Isabel Allende, Ray Klaasens, Huib Modderkolk, Yotam Ottolenghi, Soraya Lane, Elena Ferrante en Hanya Yanagihara.

Park Uitgevers is sinds januari 2021 onderdeel van LannooMeulenhoff, de Nederlandse tak van de Uitgeverij Lannoo Groep, waartoe ook de uitgeverijen MeulenhoffBoekerij, Unieboek | Het Spectrum en TerraLannoo behoren

Bron: Park Uitgevers (26-05-2024)