Nieuwe Directeur: Paradiso

Het Amsterdamse poppodium Paradiso verwelkomt per 1 september 2020 Geert van Itallie als nieuwe algemeen directeur. Hij volgt Michiel Kleiss op, die interim-directeur is sinds januari van dit jaar. Geert van Itallie is sinds 2011 algemeen directeur van de Melkweg.

In Van Itallie heeft Paradiso een ervaren en bevlogen algemeen directeur gevonden, die in staat is de organisatie door deze roerige coronatijden te leiden. Hij is bovendien al goed bekend met Paradiso en heeft een duidelijke visie op hoe het podium zich verder kan ontwikkelen in de toekomst.

Van Itallie: “De timing is niet ideaal en ik ga met pijn in mijn hart weg bij de Melkweg, maar de kans om terug te keren naar Paradiso in de functie van algemeen directeur kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. We staan voor een grote uitdaging om goed uit de coronacrisis te komen, in de hele sector overigens. Een uitdaging die ik samen met de medewerkers van Paradiso aan wil gaan.”

Geert van Itallie (1963) is sinds 1 juni 2011 algemeen directeur van de Melkweg. Tussen 2001 en 2011 was hij adjunct-directeur van Paradiso. Daarvoor was hij onder meer directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) en had hij een eigen muziekmanagementbureau.

Bron: Persbericht Paradiso (06-07-2020)

In december 2019 en januari 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures