Nieuwe Directeur Onderzoek en Valorisatie: ArtEZ

Tamara Rumiantsev

Per 1 september a.s. wordt Tamara Rumiantsev benoemd als directeur Onderzoek en Valorisatie van ArtEZ University of the Arts in Arnhem. Het CvB meent in Tamara een directeur te hebben gevonden met veel ervaring in onderzoek, onderwijs en de kunsten.

Momenteel is zij werkzaam als hoofd Innovation in Education bij Codarts, Rotterdam. Daarvoor werkte zij in diverse rollen in het kunstvakonderwijs. Zo was zij opleidingshoofd, docent en onderzoeker bij het Lectoraat Transdisciplinary Education Innovation en maakte zij jarenlang deel uit van de directie van de faculteit muziek bij de HKU. Daarnaast promoveerde zij dit jaar ook nog eens op haar onderzoek naar collaboratieve werkvormen in het hoger muziekonderwijs, bij de Universiteit Leiden.

Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ:
Met Tamara halen we een directeur in huis die niet alleen ervaring heeft op het gebied van leidinggeven aan onderzoek in het kunstvakonderwijs maar er zelf ook actief aan heeft deelgenomen. We hebben in haar een directeur gevonden die precies weet wat er nodig is om Onderzoek en Valorisatie binnen ArtEZ vleugels te geven.

Tamara Rumiantsev:
Ik hou van onderwijs, de kunsten en van onderzoek. ArtEZ is een prachtige en brede hogeschool met alle kunstdisciplines. Ik zie veel ontwikkelingen bij ArtEZ waar ik graag samen met het hele team van Onderzoek en Valorisatie mijn bijdrage aan wil leveren. Het lijkt me mooi om meer afstemming en samenwerking tussen onderzoek en het onderwijs te kunnen realiseren en de positie van ArtEZ als kennisinstelling te verstevigen. Ik wil graag de verbindende factor zijn, over alle locaties heen.

De combinatie onderzoek en valorisatie is Tamara op het lijf geschreven, behalve onderzoeker en leidinggevende, is ze zelf ook jaren lang zelfstandig ondernemer geweest. Zij ziet dan ook veel kansen op het vlak van valorisatie.

Tamara wordt voor 4 dagen in de week benoemd bij ArtEZ als directeur O&V. Zij volgt hiermee Clemens Berendsen op.

Bron: ArtEZ (18-08-2022)

In mei en juni 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures