Nieuwe Directeur: NKT Theaterschool

Foto: NKT Theaterschool

Suzan Vermeulen (47) voegt zich sinds 1 september bij het vaste team NKT-ers en volgt daarmee haar voorganger Astrid Honing op. Honing werkte sinds 2016 voor de toonaangevende jeugdtheaterschool in Purmerend en is nu directeur van Plein C.

Aan de Gedempte Singelgracht 16 in Purmerend slaakten docenten en medewerkers van de NKT Theaterschool begin september een zucht van verlichting. Na de eindeloos lijkende periode van maatregelen rondom COVID-19 stapten honderden kinderen vol verwachting het gebouw in voor hun wekelijkse portie dans, zang en spel. Zonder beklemmende maatregelen en vol inspiratie.

De nieuwe directeur van het NKT, Suzan Vermeulen, viel met haar neus in de boter: ‘Het NKT heeft het niet makkelijk gehad in het afgelopen jaar. Online, zang-, dans- en spellessen krijgen, is niet ideaal. Gelukkig heeft het team docenten, onder leiding van artistiek leider Jeroen Man, keihard gewerkt om de binding met de leerlingen te behouden. En dat is gelukt. Het is echter nog veel mooier om de school fysiek gevuld te zien met onze leerlingen.’

Suzan Vermeulen is een ware culturele duizendpoot. Zo werkte zij o.a. als theatermaker, communicatie adviseur, producent, fondsenwerver en artistiek- en zakelijk leider voor diverse gezelschappen, theaters, centra voor de kunsten en bibliotheken. Ze was daarbij actief op zowel lokaal, regionaal als landelijk vlak.

Bron: NKT Theaterschool (01-11-2021)

In maart 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures