Nieuwe Directeur: Nieuw Dakota

Foto: Janiek Dam

Het bestuur van kunstinstelling Nieuw Dakota in Amsterdam heeft besloten Ellis Kat (27) aan te stellen als nieuwe directeur met ingang van 1 augustus aanstaande. Daarmee kiest Nieuw Dakota voor aanstormend talent.

Ellis Kat heeft met haar 27 jaar al een indrukwekkende historie aan projecten en initiatieven laten zien. Zij was onder andere werkzaam voor Atelier Van Lieshout, ontwikkelt en presenteert kunstprogramma’s, geeft masterclasses en cureert tentoonstellingen. Ellis Kat volgt Tanja Karreman op die de stichting per 1 juli jongstleden heeft verlaten voor een aanstelling bij Stadscuratorium Amsterdam.

Ellis Kat heeft gevoel voor actuele ontwikkelingen in het culturele veld van de hedendaagse kunst en kan deze vertalen naar een aantrekkelijk programma wat het veelzijdig palet in Amsterdam aanvult en versterkt. Het bestuur is van oordeel dat juist nu een kritisch oog en een agenderende programmering meer dan ooit nodig zijn met het oog op alle veranderingen in de samenleving.

“Amsterdam-Noord is een speels stadsdeel dat continu aan groei onderhevig is en er iedere dag weer anders uitziet. De wispelturigheid, ambitie en durf van de leefomgeving wil ik door de voordeur van Nieuw Dakota heen trekken en aan de muren hangen. Ik heb zin om te spelen; het is tijd lawaai te maken en heel hard in de plassen te stampen.” Ellis Kat

“Ellis Kat kan Nieuw Dakota leiden, met één been in de gevestigde orde en met het andere midden in het veld van jonge makers. Wij als bestuur zien de samenwerking vol vertrouwen tegemoet.” Lex Brans, voorzitter van het Bestuur Nieuw Dakota

Over Nieuw Dakota
Gehuisvest op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam, biedt kunstinstelling Nieuw Dakota een translokale programmering en een gastvrije ruimte aan publiek, partners en kunstenaars.

Bron: Nieuw Dakota (23-07-2021)

In juni 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures