Nieuwe Directeur: Nederlands Vestingmuseum

Tammo ter Hark

Tammo ter Hark is per 1 september begonnen als nieuwe directeur van het Nederlands Vestingmuseum in Naarden. Ter Hark is sinds 2016 als vrijwilliger aan het museum verbonden en neemt maandelijks deel aan re-enactment optredens van de kanonniers van het museum.

Ter Hark was werkzaam als projectleider bij Buurkracht, waar hij gemeenten en buurtinitiatieven ondersteunde bij de realisatie van o.a. energiebesparingsprojecten.

“Met Tammo ter Hark halen we een zeer ervaren manager binnen, met een uitzonderlijke combinatie van technische kennis, verbindend leiderschap en een grote historische belangstelling. Hij kent het museum goed, dat is een groot voordeel,” licht Hidde van Kersen namens het bestuur toe.

De afgelopen jaren is veel werk verzet aan het professionaliseren van het museum. In april 2022 is het museum heropend, met een fraaie nieuwe inrichting. De kazematten zijn grotendeels in de oorspronkelijke staat teruggebracht met focus op de belangrijkste verhalen uit de geschiedenis van Naarden-Vesting, die op de gewelven worden geprojecteerd. In kazemat Y is een nieuwe expositieruimte ingericht met de topstukken van het museum.

Over het Nederlands Vestingmuseum
Het Nederlands Vestingmuseum toont het belang van vestingen en waterlinies in de strijd voor de vrijheid van Nederland. Het museum is gevestigd op een 17e-eeuwse erfgoedlocatie, in Bastion Turfpoort in Naarden-Vesting, de best bewaarde vestingstad van Nederland en Unesco Werelderfgoed, als onderdeel van de Hollandse Waterlinies. Het Nederlands Vestingmuseum is onderdeel van het netwerk van Canonmusea.

Bron: Nederlands Vestingmuseum (02-09-2022)

In mei en juni 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures