Nieuwe Directeur: Muzee Scheveningen

Foto: Arnaud Roelofsz

Het bestuur van Muzee Scheveningen heeft per 1 mei 2021 Tamara Peers benoemd als de nieuwe directeur. Tamara nam deze functie al enige tijd waar na het vertrek van de interim-directeur.

“Het is fijn om Tamara aan het roer te hebben bij Muzee. Ze kent Muzee en Scheveningen van binnenuit. Ze is bovendien bekend in het Scheveningse netwerk en uitstekend op de hoogte van de Scheveningse cultuur en het Schevenings erfgoed”, aldus voorzitter Chris Schaapman. “Tamara gaat zich vooral inzetten om Muzee Scheveningen te transformeren naar een plek waar alle facetten van het Scheveningse leven een plaats hebben.”

Tamara zelf ziet Muzee als hét museum van Scheveningen. “We hebben een prachtige cultuur-historische collectie waarin de hele geschiedenis van ons kustdorp aan bod komt en een bijzondere zeebiologische collectie van meer dan 150.000 objecten. Met de collecties vertellen we de verhalen van het leven aan, op en met de zee. Door exposities, voorstellingen, workshops en nog veel meer. We agenderen actuele thema’s zoals duurzaamheid en diversiteit en we programmeren binnen Muzee én op bijzondere buitenlocaties, zoals op het strand. Daarnaast blijft Muzee de huiskamer van Scheveningen; dé plek waar iedereen welkom is. Last but not least betrekt Muzee als Cultuuranker alle stadsbewoners bij de programmering van Muzee. Het publiek is toeschouwer, deelnemer én steeds vaker organisator van ons programma. Ik ga vol energie en met veel zin aan de slag om de lijnen zoals die zijn uitgezet in het beleidsplan te realiseren.”

Bron: Muzee Scheveningen (07-05-2021)

In juni en juli 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures