Nieuwe Directeur: Music Matters

Jeremiah Dunand

Jeremiah Dunand is sinds 1 mei 2023 begonnen bij Music Matters in Rotterdam als directeur en is sindsdien verantwoordelijk voor het leiden van de organisatie. Als gepassioneerd muzikant begon Jeremiah al op twaalfjarige leeftijd met het maken van muziek. In de loop der jaren heeft hij veel ervaring opgedaan als uitvoerend artiest en samengewerkt met verschillende artiesten. Hij heeft op diverse podia opgetreden, waaronder Buma Beats, 013, Paard van Troje en de Melkweg. In 2013 stond hij samen met zijn band in de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hiphop.

Jeremiah heeft ook verschillende functies bekleed bij diverse cultuurpodia, scholen, het speciaal onderwijs, jeugdzorginstellingen, culturele en maatschappelijke instellingen en de gemeente Rotterdam. In deze rollen heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van jonge muzikanten. Zo heeft hij gediend als docent, programmeur, adviseur van de commissie kunst en cultuur, cultureel ondernemer, oprichter van de stichting HipHoop en jongerencoach. Met zijn brede ervaring en toewijding aan het ontwikkelen van jong talent, geloven wij dat Jeremiah als geen ander de programma’s van Music Matters gaat leiden.

“Mijn visie voor Music Matters is gericht op vernieuwing. Ik kijk er enorm naar uit om als directeur aan de slag te gaan en samen met een toegewijd team hoogwaardig muziekonderwijs te bieden en talentontwikkeling voor muzikanten te stimuleren. Als muziekdocent in de jeugdzorg en op scholen heb ik de kracht van muziek kunnen ervaren en gezien wat voor positieve effecten het kan hebben op kinderen en kwetsbare jongeren. Zo heb ik gezien hoe muziek kinderen heeft geholpen om over hun stotterproblemen heen te komen en hoe het kwetsbare jongeren heeft geholpen hun trauma’s te verwerken.

Music Matters heeft door de jaren heen een mooi trackrecord opgebouwd en heeft veel betekend voor jonge artiesten en muzikanten in Rotterdam, waaronder ikzelf. Het is fantastisch om te zien hoe mensen kunnen groeien en bloeien wanneer ze in hun kracht staan en daar doe ik het voor.” – Jeremiah

Bron: Music Matters (09-05-2023)

In februari 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures