Nieuwe Directeur: Museum Het Rembrandthuis

Milou Halbesma

Milou Halbesma is per 1 juni 2022 gestart als nieuwe directeur van Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Milou Halbesma (1967) studeerde Frans en Kunstgeschiedenis aan de Grenoble University, waarna ze een Master Economie (VU Amsterdam) behaalde. Ook volgde ze het Getty Leadership Program in Los Angeles.

Halbesma bekleedde diverse directeurs- en managementfuncties bij onder andere het Centraal Museum in Utrecht, de Turing Foundation en de VandenEnde Foundation. Van 2013 tot 2020 was ze Directeur Publiekszaken van het Van Gogh Museum, waar ze verantwoordelijk was voor de bezoekers, de inkomsten en de reputatie van het museum. Daarnaast deed zij ruime bestuurlijke ervaring op als bestuurslid van het Zaans Museum en als bestuurslid — en later voorzitter — van de Stichting Van Gogh Europa. Momenteel is zij lid van de Raad van Toezicht van de Hortus Botanicus in Amsterdam. Halbesma hecht groot belang aan talent en diversiteit, en kent als geen ander de voortdurende zoektocht naar de juiste balans tussen kunst en ondernemerschap. Ze woont in Amsterdam en is moeder van twee dochters.

Milou Halbesma: ‘Museum Het Rembrandthuis is dé plek om Rembrandt persoonlijk te ontmoeten en de kunstenaar en zijn werk beter te begrijpen. Ik vind het een grote eer om na jarenlang voor Van Gogh te hebben gewerkt nu voor Rembrandt te mogen werken, twee van de grootste Nederlandse kunstenaars aller tijden. Museum Het Rembrandthuis gaat een enerverende tijd tegemoet, beginnend met de verbouwing eind 2022; ik kan me geen mooier moment voorstellen om te starten en op alle fronten bij te dragen aan de toekomstvisie van het museum.’

Bron: Museum Het Rembrandthuis (11-04-2022)

In januari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures