Nieuwe Directeur: Kunsthal Rotterdam

Nathanja van Dijk wordt de nieuwe directeur van de Kunsthal Rotterdam. Van Dijk (1984) is kunsthistorica (Universiteit Utrecht / Amsterdam), curator en cultureel ondernemer. Zij volgt Emily Ansenk op, die per 1 september 2019 algemeen directeur is van het Holland Festival.

In 2014 opent Van Dijk als medeoprichter en directeur de deuren van kunstinstelling A Tale of a Tub in Rotterdam. Eerder was zij artistiek directeur van Frankendael Foundation in Amsterdam (2012–2014) en Concordia 21rozendaal in Enschede (2010 – 2012). Sinds 2009 werkt Van Dijk ook als onafhankelijk tentoonstellingsmaker in binnen- en buitenland aan projecten waarin zij bruggen slaat tussen kunst en de actualiteit. De afgelopen jaren was Van Dijk tevens actief als adviseur voor verschillende bedrijfs- en private kunstcollecties.

De Kunsthal Rotterdam is een van de toonaangevende culturele instellingen in Nederland, gelegen in het Museumpark in Rotterdam. Ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas in 1992, biedt de Kunsthal zeven verschillende tentoonstellingsruimtes. Jaarlijks presenteert de Kunsthal een gevarieerd programma van circa 23 contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen en een uitgebreid activiteitenprogramma voor een breed en nieuw publiek. Omdat er altijd meerdere tentoonstellingen tegelijk te bezichtigen zijn, biedt de Kunsthal een avontuurlijke reis door verschillende werelddelen en kunststromingen: van moderne meesters en hedendaagse kunst tot vergeten culturen, fotografie, mode en design.

Lees meer: Kunsthal Rotterdam (04-10-2019)

In juli 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures
Foto: Lenny Oosterwijk