Nieuwe Directeur: KCR

In de zoektocht naar een opvolger van vertrekkende directeur Ruud Visschedijk heeft KCR een geschikte kandidaat gevonden: Liesbeth Levy is de nieuwe toekomstige directeur. Zij is momenteel nog algemeen directeur van LOKAAL, centrum voor Lokale Democratie in Rotterdam.

De Raad van Toezicht is verheugd met de komst van Liesbeth Levy. “In de gesprekken heeft Liesbeth zich een ervaren, enthousiaste en maatschappelijk geëngageerde directeur getoond. Met hart en passie voor de stad”, zegt voorzitter Zakaria El-Khetabi.

Zelf zegt Liesbeth over de nieuwe uitdaging: “In deze tijd van groeiende ongelijkheid staat het onderwijs voor een grote opgave. Om alle Rotterdamse kinderen te helpen veerkrachtig uit deze coronacrisis te komen, is het maatschappelijke belang van een organisatie als KCR daarom niet te onderschatten. Cultuureducatie, verankerd in het curriculum, draagt bij aan de talentontwikkeling en identiteitsvorming van ieder kind en zorgt voor creatieve verbinding over scheidslijnen heen. Om daar als directeur van KCR met een fantastisch team van mensen aan te mogen bijdragen, vind ik een grote eer.”

KCR is ervan overtuigd dat Liesbeth, samen met alle betrokken medewerkers van KCR, de waarde van cultuureducatie in de praktijk weet te realiseren en als verbindende schakel het verschil weet te maken in het leven van jonge Rotterdammers. Ook Ruud is enthousiast over de benoeming: “Ik geloof dat we met Liesbeth de verbinding van het onderwijs en de culturele sector met de stad nog meer gaan versterken. En dat is echt goed nieuws.”

Met Liesbeth als nieuwe directeur begint KCR vanaf 1 september 2021 met groot vertrouwen aan een nieuwe fase in het bestaan van de organisatie

Bron: KCR (29-04-2021)

In februari 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures