Nieuwe Directeur: KBZON

Per 1 maart 2021 is Ramon van den Boom (1974) benoemd tot directeur van het de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland (KBZON). Hij volgt daarmee Jacques Merkx op, die met pensioen ging.

Van den Boom studeerde Koordirectie en Klavecimbel aan het conservatorium te Tilburg, waar hij vorig jaar met succes ook zijn Master Kunsteducatie afrondde. Van den Boom werkt al ruim 25 jaar als professioneel dirigent van uiteenlopende koren, zoals studentenkoren, kamerkoren, kerkkoren en projectkoren.

Ramon van den Boom, die naast musicus ook werkzaam was in co├Ârdinerende en beleidsmatige functies, was tot 1 maart 2021 verbonden aan Stichting Maestro en wist een deskundige en betrouwbare organisatie op de kaart te zetten, die zich met name richt op educatie en innovatie binnen de amateurkoorsector in met name Noord-Brabant. Omdat hij het koorwezen van binnen en van buiten kent, gaat hij in zijn nieuwe functie de dienstverlening van de KBZON aan het vocale amateurkunstveld vernieuwen en versterken.

Bron: KBZON (01-03-2021)

In september 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures