Nieuwe Directeur: Jonge Harten Theaterfestival

Foto: Nienke Maat

Karlijn Benthem is de nieuwe directeur van Stichting Jonge Harten, de organisator van het jaarlijkse Jonge Harten Theaterfestival in Groningen.

Vanaf 8 februari a.s. wordt Marc Maris als directeur opgevolgd door Karlijn Benthem. Karlijn (sinds 2013 wonend in Groningen) is een geboren Noorderling, studeerde theaterdocent aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Als theater- en educatiemaker werkte ze onder andere bij Internationaal Theater Amsterdam, Oerol, jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis en het Noord Nederlands Toneel. Als (mede)eigenaar van Gebied-B is ze verantwoordelijk voor innovatieve projecten binnen het kunsten- en educatieveld en is ze altijd op zoek naar verbinding, noodzaak en aansluiting met de actualiteit.

Karlijn zegt over haar plannen met Jonge Harten: “Vanaf dit voorjaar zal ik van Jonge Harten een plek maken waar de stem van jonge mensen gehoord, gezien en ervaren wordt in al zijn diversiteit.” Jojanneke Braam, vanaf augustus 2020 werkzaam voor Jonge Harten, zal haar hierbij ondersteunen als zakelijk leider.

Stichting Jonge Harten organiseert jaarlijks hét negendaagse theaterfestival met theater, performance, dans en meer in theaters en op andere, minder voor de hand liggende locaties in Groningen voor de nieuwe generaties (12-29 jaar). Over onderwerpen die ertoe doen, die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek.

Jonge Harten vindt in 2021 plaats van 19 t/m 27 november.

Bron: Persbericht Jonge Harten (03-02-2021)

In november en december 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures