Nieuwe Directeur: Jeugdtheaterschool Leiden

Tamara Dickhoff-Esser

De Jeugdtheaterschool Leiden heeft per 1 januari 2023 een nieuw gezicht. Tamara Dickhoff-Esser nam het stokje over van Kees van Leeuwen en Liesbeth Huiberts.

Na ruim 40 jaar lesgeven en directievoering binnen de Jeugdtheaterschool, zagen Kees en Liesbeth in Tamara een goede opvolger, zowel als artistiek als zakelijk leider. Tamara die in 2017 begon als docent op de Jeugdtheaterschool, liep de afgelopen 2 jaar al mee met alle directietaken van de JTS. Sinds 1 januari heeft zij dit volledig overgenomen.

Dankzij jarenlange liefdevolle inzet en toewijding is de passie voor theater aan heel veel kinderen in Leiden en omgeving doorgegeven. Anno 2023 is de Jeugdtheaterschool een bloeiende theaterschool. Kinderen tussen 4 en 18 jaar, volgen jaar op jaar toneel- en musicallessen in het gebouw van Theater Ins Blau. Maar bij de JTS kun je ook kortere (kennismakings)cursussen volgen via Verwonder om de hoek. De JTS verzorgt daarnaast veel thematische theaterlessen op basisscholen.

Tamara Dickhoff-Esser geeft al jaren les bij de Jeugdtheaterschool. Daarnaast gaf zij les bij verschillenden theaterscholen in Lisse, Rotterdam en het Westland, en was zij regisseur bij Cuculum studententoneelvereniging in Leiden.

Tamara: ‘Ik heb erg veel zin om de activiteiten van de JTS de komende jaren verder uit te bouwen. Bijvoorbeeld op het vlak van theater in de wijk en educatieprogramma’s op scholen in Leiden en omgeving. Ik zie er ook naar uit om nader kennis te maken met het culturele veld in Leiden en de regio en gezamenlijk plannen te maken’.

Bron: Jeugdtheaterschool Leiden (28-02-2023)