Nieuwe Directeur: Jazz Maastricht

In september 2023 is Sandra Gevaert gestart als nieuwe directeur van Jazz Maastricht. Ze volgt Norbert Kögging op die per 1 juli is aangetreden als zakelijk leider van de Piano Biënnale.

Sigrid Paans, Voorzitter Jazz Maastricht over de benoeming: ‘We zijn zeer verheugd met de komst van Sandra Gevaert. Ze brengt een schat aan ervaring met zich mee, een diepe liefde voor jazzmuziek én een krachtige visie op de rol van jazz in onze samenleving. We kijken met veel vertrouwen uit naar de komende periode’.

Sandra Gevaert is opgeleid tot bedrijfseconoom en neemt tien jaar ervaring in het bedrijfsleven o.a. bij Fortis mee. Ze is een natuurlijke verbinder, expert in participatief leiderschap, coach en trainer. Dit doet ze bij haar eigen bedrijf, MOROSOPH voor verschillende opdrachtgevers zoals, Gemeente Amsterdam, De Baak, SKVR en Nyenrode. In de jazzmuziek initieerde ze projecten zoals WijZijnJazz, Stepping Stone (met Powered by TINC en JazzLab Gent) en vervulde een managementrol bij het Artvark Saxophone Quartet.

Sandra over haar aanstelling: ‘Ik kijk ernaar uit om bij Jazz Maastricht voort te mogen bouwen op het stevige fundament dat met zoveel liefde en inzet van velen is neergezet’.

Bron: Jazz Maastricht (14-09-2023)