Nieuwe Directeur: International Film Festival Rotterdam

Foto: Vera Cornel

Vanja Kaludjercic is de nieuwe festivaldirecteur van IFFR. Vanaf februari 2020 leidt ze de organisatie de toekomst in en geldt ze als de artistieke stem van het festival.

Kaludjercic heeft een rijke ervaring in de filmindustrie, zowel internationaal als binnen het Nederlandse filmlandschap. In het verleden werkte ze onder andere bij MUBI, Les Arcs European Film Festival, Sarajevo Film Festival, het Nederlands Film Festival en IFFR, waar ze tussen 2016 en 2018 het Talks & Masterclasses-programma opnieuw vormgaf. In de laatste jaren was Kaludjercic jurylid op de Berlinale, International Documentary Film Festival Amsterdam, CPH:DOX en vele andere internationale festivals.

International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat sinds 1972 voor de kracht en impact van onafhankelijke film(kunst) en filmmakers. IFFR gelooft dat film – van
videokunstinstallatie tot korte en lange film – de geest kan verruimen en van vitaal belang is voor een open en diverse samenleving. Film brengt ons in vervoering, confronteert, prikkelt én vermaakt. Met jaarlijks circa 330.000 bezoeken toont IFFR dat de vrije, artistieke film en een groot publieksbereik heel goed samengaan.

Lees meer: Persbericht IFFR (10-12-2019)

In augustus en september 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures