Nieuwe Directeur: HOFtheater

Roswyde Brugman

Roswyde Brugman is (weer) benoemd als directeur-bestuurder van het HOFtheater in Raalte per 1 december 2023. Burgman heeft het theater in Raalte succesvol door de coronaperiode geloodst en aan het einde daarvan een ontwikkelplan neergelegd voor de toekomst. Anderhalf jaar geleden vertrok ze naar Concordia, een organisatie voor beeldende kunst, theater, film en cultuureducatie in Enschede. In te tussentijd heeft een interim directie de lopende zaken van het theater waargenomen.

Voorvechter voor cultuur
De raad van toezicht is blij dat Roswyde Brugman weer terugkeert naar Raalte. Voorzitter Genio Ruesen: “Roswyde heeft anderhalf jaar geleden gehoor gegeven aan de vraag om in Twente te gaan werken bij Concordia, maar zij merkte dat het theaterbedrijf en met name het HOFtheater in Raalte bleef trekken.”

Roswyde over haar terugkeer: “Toen ik het HOFtheater verliet voor Concordia, was ik nog lang niet klaar in Raalte. Ik had enorm veel plezier in mijn werk en had genoeg plannen en ideeën. Uiteindelijk was Concordia voor mij niet de gedroomde match. Het HOFtheater zie ik als een feest van persoonlijke ontmoeting en gezamenlijke beleving. Ik geloof in dat feest en ik zie mezelf daarin als een voorvechter van aandacht voor cultuur in een niet-stedelijke omgeving.”

Ongebruikelijk
De raad van toezicht geeft toe dat het wel een beetje ongebruikelijk is om iemand aan te nemen in haar of zijn oude functie. De voorzitter: “We doen wel vaker iets ongebruikelijks. Er hadden goede kandidaten gesolliciteerd en Roswyde heeft in die procedure ons weer weten te overtuigen dat zij de juiste persoon op de plek is voor de komende tijd. We zijn er blij mee. De verdere ontwikkeling van het theater, in samenwerking met sponsoren, gemeente vrijwilligers en medewerkers is terug in vertrouwde handen. Programmering van het theater en de bioscoopfaciliteit gaat door zoals gepland en met een gestaag groeiend aantal voorstellingen en met gestaag groeiend publiek blijft het HOFtheater de culturele kern tussen Deventer en Zwolle.”

Over het HOFtheater
Het HOFtheater is een middelgroot theater en is gevestigd in Raalte in de provincie Overijssel. Het theater is in 2013 vernieuwbouwd met een eigentijdse foyer en vergaderruimtes, waarbij de unieke ronde theaterzaal met 300 stoelen bewaard is gebleven. Jaarlijks biedt het HOFtheater ongeveer 80 professionele voorstellingen aan. Daarnaast wordt het HOFtheater regelmatig verhuurd aan verenigingen, bedrijven en organisaties. Het HOFtheater wordt aangestuurd door een professionele organisatie, maar verder wordt het volledig gerund door vrijwilligers.

Bron: HOFtheater (22-09-2023)

In juli en augustus is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures