Nieuwe Directeur: HKU Media (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)

Tarik Yousif (42) wordt de nieuwe directeur van HKU Media. Hij volgt Peter de Vries op, die is toegetreden tot het College van Bestuur van het Grafisch Lyceum Utrecht. De nieuwe directeur van HKU Media heeft onder meer gewerkt voor de Stadsschouwburg Amsterdam, de overkoepelende verenigingen voor de podiumkunsten en Ticketing Group.

Yousif is daarmee een ervaren bestuurder in de culturele sector, met een flinke dosis relevante kennis op het gebied van IT. Verder heeft hij veel werkervaring als programmamaker, presentator (NPS, NTR) en spreker/dagvoorzitter. De nieuwe directeur begint half augustus.

HKU Media is één van de negen schools van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en telt zo’n 800 studenten, die opgeleid worden tot de mediaprofessionals van de toekomst. Jaarlijks levert HKU Media een spraakmakende lichting film- en documentairemakers af, maar ook andere belangrijke studierichtingen die raakvlakken hebben met media zijn te vinden bij deze school, zoals Animatie, Illustratie, Fotografie en Grafische Vormgeving.

Lees meer: Persbericht HKU (05-06-2019)

In april 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures