Nieuwe Directeur: HKU Beeldende Kunst

Myrthe van de Giessen

Myrthe van de Giessen is de nieuwe directeur van de HKU Beeldende Kunst in Utrecht. Myrthe van de Giessen is een zeer ervaren onderwijsmanager. Zij keert weloverwogen en heel gemotiveerd terug naar haar roots: HKU Beeldende Kunst, waar ze ooit cum laude afstudeerde. Myrthe is een krachtige verbinder en haar leiderschap richt zich op het creëren van een omgeving waar zowel medewerkers als kunststudenten de ruimte krijgen hun talent optimaal te ontwikkelen.

Bestuursvoorzitter Heleen Jumelet is verheugd met de komst van Myrthe: “De motivatie van Myrthe om weer terug te keren naar de kunsten is groot. Met haar rijke en brede ervaring in zowel onderwijsontwikkeling als onderwijsbeleid is ze een aanwinst voor ons directieteam. Ze is een teamplayer die met het team van HKU Beeldende Kunst de hoge kwaliteit kan borgen, actualiseren en de samenwerking met het werkveld en onderzoek nog verder zal intensiveren.”

Myrthe van de Giessen: “De ambitie van HKU om uitstekend kunstvakonderwijs te bieden met impact op het werkveld, mens en samenleving sluit naadloos aan bij mijn eigen overtuigingen over kunstonderwijs. HKU Beeldende Kunst staat bekend om de hoge kwaliteit van het onderwijs én het werk van afstudeerders en alumni. Dat samen met het team verder te ontwikkelen en te bestendigen is een prachtige opdracht die ik graag aanga.”

Over HKU
HKU Beeldende Kunst leidt studenten op tot beeldend kunstenaars en docenten die met hun ambacht, artistieke kwaliteit en academische kijk een essentiële rol in het beroepenveld vervullen.

HKU is met 4400 studenten de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland. HKU bestaat omdat kunst en het maken van kunst nieuwe perspectieven biedt, inspireert tot prikkelende interacties en daarmee vorm en betekenis geeft aan de samenleving en de uitdagingen waar zij voor staat. Met ons kunstonderwijs en praktijkgericht onderzoek creëren wij de beste voorbereiding van de student op een duurzame loopbaan als professioneel maker met impact op mens en samenleving.

Bron: HKU Beeldende Kunst (13-05-2024)

In januari 2024 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures