Nieuwe Directeur: Grachtenfestival

Anja van Keulen. Foto: Ruud Baan

Stichting Grachtenfestival in Amsterdam heeft Anja van Keulen benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 4 september 2023 zal zij de huidige directeur Marie-Luce Bree opvolgen.

Tex Gunning, voorzitter bestuur van het Grachtenfestival: “Na vijf jaar als drijvende kracht het Grachtenfestival te hebben geleid gaat Marie-Luce een volgende stap in haar succesvolle carrière maken. Haar inzet en creativiteit hebben zoveel betekend voor het Grachtenfestival. Wij zijn Marie-Luce zeer dankbaar voor wat ze heeft gedaan voor Amsterdam en het Grachtenfestival en wensen haar veel succes in haar volgende rol. Met Anja van Keulen hebben we een uitstekende opvolgster gevonden. Haar ervaring in de culturele sector en haar zakelijke ervaring zal haar als directeur goed van pas komen. We hebben er alle vertrouwen in dat zij opnieuw het Grachtenfestival met geweldige ideeën zal inspireren”, aldus bestuursvoorzitter Tex Gunning.

Anja van Keulen over haar benoeming: ‘Ik zie er enorm naar uit om samen met het team een nieuwe Kunstenplanperiode aan te gaan. Het Grachtenfestival heeft de afgelopen jaren, ondanks de corona pandemie, enorme stappen gezet in het professionaliseren van de organisatie. De wijze waarop het festival bijdraagt aan een bruisende stad waar jong talent kan schitteren, spreekt mij zeer aan. Ik kijk ernaar uit om hieraan bij te dragen’.

Anja van Keulen werkte de afgelopen jaren als Eindredacteur AVROTROS Klassiek bij AVROTROS en was daar verantwoordelijk voor de radioprogramma’s op NPO Klassiek en de concertseries Het Zondagochtend Concert en het AVROTROS Vrijdagconcert. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse klassieke podcasts, zoals de succesvolle serie Kalm met Klassiek en vele anderen. Daarvoor was ze 10 jaar werkzaam als Hoofd Educatie & Participatie bij Het Koninklijk Concertgebouw.

Bron: Grachtenfestival (20-06-2023)

In april en mei 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures