Nieuwe Directeur: Friesland Pop

Peter Reen

Peter Reen is de nieuwe directeur van Friesland Pop in Leeuwarden. Hij is de opvolger van Sjouke Nauta, die op 11 mei met pensioen ging. Nauta is in 1992 bij Stichting Friesland Pop gekomen als popconsulent en is sinds 2009 directeur. Als directeur was hij binnen en buiten Fryslân het gezicht van Friesland Pop.

Nauta realiseerde veel projecten voor talentontwikkeling in de hele provincie, was betrokken bij diverse festivals en altijd een belangrijke schakel in het netwerk van de popinfrastructuur in Fryslân.

Peter Reen (44 jaar) uit Leeuwarden wordt de nieuwe directeur van Friesland Pop. Peter Reen heeft veel ervaring in de pop- en cultuursector. Hij was jarenlang als muziekprogrammeur werkzaam bij onder andere Explore The North en Het Bolwerk te Sneek en is mede-oprichter van o.a. Welcome to The Village, Podium Asteriks en Writer’s Block Murals.

Stichting Friesland Pop heeft als doelstelling het bevorderen en ondersteunen van de Friese popmuziek en popcultuur. De stichting doet dit door in te zetten op de ontwikkeling van de Friese popinfrastructuur en projecten voor talentontwikkeling. Zoals de contests Kleine Prijs van Fryslân en Bring It On, Fenix Festival, Helden Fan Hjir, videoclipproject Sa Fier Fan Hûs Friese Vinyl Club, Friese Popawards, Talentstages en vele andere projecten.

Bron: Friesland Pop (10-05-2022)

In januari en februari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures