Nieuwe Directeur: Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaart Museum heeft een nieuwe directeur. Hester Postma (42) uit Leeuwarden zal met ingang van 1 juni 2021 deze functie gaan bekleden. Postma is historicus en al 20 jaar werkzaam bij het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL), de laatste jaren als projectleider. Zo was ze onder andere verantwoordelijk voor het drijvende ‘paviljoen Liwwadders’ in de Prinsentuin tijdens LF2018, en leidde ze de herinrichting van het publieksgebouw van het HCL in 2020.

Hester Postma is blij met de aanstelling: “Als geboren Sneker en als historicus, heb ik het Fries Scheepvaart Museum altijd een warm hart toegedragen. Het is een prachtige uitdaging om een vervolg te geven aan de inspanningen die Meindert Seffinga voor het museum heeft geleverd. Ik kijk er ontzettend naar uit om aan de slag te gaan met het vernieuwen van de collectiepresentatie en het museum samen met het team, de vrijwilligers en de bestuursleden, klaar te stomen voor de toekomst.”

De museumbesturen zijn verguld met de nieuwe directeur, zegt voorzitter Willem de Vreeze van de Stichting Fries Scheepvaart Museum: “Haar gedegen kennis en jarenlange ervaring in de sector, in combinatie met haar passie en energie maken Hester Postma de aangewezen persoon om het Fries Scheepvaart Museum te gaan leiden. Met haar aan het roer gaan we op volle kracht vooruit!”

Bron: Fries Scheepvaart Museum (26-04-2021)

In maart 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures