Nieuwe Directeur: Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar heeft per 1 april 2021 Marieke Jonker benoemd tot directeur. Marieke is de opvolger van Loes Wagenmaker die deze functie vervulde sinds januari 2018.

Marieke Jonker (37) studeerde filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een MBA aan de IE Business School in Madrid. Verder werkte ze als Head of Content voor 21 vestigingen van Vue Cinemas en gaf ze leiding aan Amstelfilm, een distributeur gespecialiseerd in arthouse films. Ze was verder betrokken bij Share Dimension Cinema Intelligence, een Nederlandse softwareontwikkelaar die gespecialiseerd is in voorspellende analytics en business intelligence oplossingen voor bioscoopexploitanten.

Marieke over haar nieuwe rol: “Na een sluiting van bijna zes maanden van Filmhuis Alkmaar kan ik niet wachten om een vliegende start te maken en een podium te bieden aan al die prachtige filmproducties die in verband met corona niet vertoond konden worden. Verder vooruitkijkend gaan we werken aan een vijfjarenplan. Het vorige plan liep tot 2020, dus hoog tijd voor een nieuwe stip op de horizon, waarin verdere groei, meer diversiteit, verjonging en ambities op het gebied van lokale samenwerkingen en filmeducatie centraal staan.”

Filmhuis Alkmaar ging vijf jaar geleden van start op de huidige locatie aan de rand van het stadshart van Alkmaar. Het aantal bezoekers groeide in die vijf jaar van 25.000 tot 120.000 bezoekers in 2019. Het filmhuis, met drie zalen, een sfeervolle foyer en geavanceerde audio- en videotechniek neemt een volwaardige plaats in binnen het culturele aanbod van Alkmaar en de wijde omgeving. Filmhuis Alkmaar werkt met regelmaat samen met andere culturele instellingen in de stad en was in 2019 initiator van het vierdaagse Filmfestival Alkmaar.

Bron: Filmhuis Alkmaar (07-06-2021)

In februari 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures