Nieuwe Directeur: Film in Friesland

Hester Simons

Hester Simons uit Sint Jacobiparochie is door het bestuur van de Stichting Film in Friesland te Leeuwarden benoemd als directeur. Zij begint per 1 mei 2023.

Voorzitter Tom van Mourik: “De benoeming van Hester Simons is het slotstuk van een intensieve wervingscampagne waarin we een aantal goede kandidaten hebben gezien. Ik ben ervan overtuigd dat we met Hester een goede opvolgster van Jacqueline Schrijver hebben gevonden. De verschillende onderdelen van Film in Friesland zijn volop in ontwikkeling en we hebben een fantastisch team van medewerkers en vrijwilligers, waar we als bestuur trots op zijn. Met deze benoeming zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Hester Simons: “Ik draag de Friese cinema al mijn hele leven in mijn hart. Het behoud van historisch filmmateriaal is belangrijk voor de Friese cultuur. Door het vertonen van mooie en kwalitatief hoogwaardige films brengt Film in Friesland – binnen onze sterke beeldcultuur – mensen in contact met andere werelden en de verhalen daarin. De mogelijkheid om daaraan bij te dragen omarm ik van harte.”

Hester (48) is nu nog directeur van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Eerder in haar carrière heeft zij verschillende managementfuncties in overheidsland vervuld. Zij volgt Jacqueline Schrijver op als directeur die deze functie bekleedde vanaf 2011.

Over Film in Friesland:
Film in Friesland bestaat uit verschillende onderdelen. Filmhuis Slieker, dat deze week haar tienjarig bestaan viert, brengt een uitgebreid film- en educatieaanbod in drie bioscoopzalen. Het Fries Film en Audio Archief, dat waardevol film- en audio erfgoed ontsluit, digitaliseert en presenteert. En het Noordelijk Film Festival ten slotte dat zich in 42 edities ontwikkelde zich tot een gerenommeerd filmfestival met een geheel eigen signatuur: een unieke internationale én nationale Noordse focus.

Bron: Film in Friesland (24-03-2023)

In februari 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures