Nieuwe Directeur: Festival De Betovering

Festival De Betovering

Miriam Duiker is de nieuwe directeur van De Betovering in Den Haag. Duiker treedt in de voetsporen van Suzanne Verboeket die ruim zestien jaar het Haagse kunstfestival voor de jeugd heeft geleid. Met Duiker krijgt de organisatie iemand aan het roer met jarenlange ervaring op het gebied van kindertheater en festivals.

Miriam Duiker zal als kersverse directeur op vrijdag 21 oktober de aankomende editie van De Betovering openen. Zoals elke herfstvakantie belooft het negendaagse kinderfestival weer heel Den Haag te betoveren en bezoekers van ver daarbuiten aan te trekken.

Kinderen laten ervaren wat kunst kan betekenen
Miriam Duiker is initiatiefnemer en één van de drijvende krachten achter de landelijke Kindermuziekweek. Ze is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de programmering van (theatrale) kinderconcerten bij de Doelen. De laatste tijd was Duiker Hoofd Productie a.i. bij het Holland Festival. Duiker: “Ik hecht er groot belang aan om kinderen op creatieve en aansprekende manieren in aanraking te brengen met de kunsten. Als directeur van De Betovering kan ik die missie ten volle realiseren. Ik kijk onwijs uit naar de komende festivaleditie!”

Ideale nieuwe directeur voor de festivalambities
Het bestuur ziet in Miriam Duiker de ideale directeur om het succes van De Betovering voort te zetten. Bestuursvoorzitter Anja Overhoff: “Onder de vleugels van Suzanne Verboeket is De Betovering uitgegroeid tot een meerdaags internationaal evenement dat in heel Den Haag plaatsvindt. Met Miriam Duiker krijgt het festival een waardige opvolger. Miriam heeft een duidelijke artistieke visie op kindertheater. Bovendien is zij een echte verbinder, wat cruciaal is voor een evenement waaraan zoveel Haagse cultuurinstellingen meedoen. Met haar jarenlange ervaring op het gebied van programmering én productie zijn we ervan overtuigd, dat we de ambities van het festival kunnen realiseren.”

Bron: De Betovering (01-09-2022)

In maart en april 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures