Nieuwe Directeur: Diva Dichtbij 

Nathalie Simons

Op 22 april startte Nathalie Simons (1968) officieel als nieuwe directeur van Diva Dichtbij.  Haar achtergrond ligt in de advocatuur. Zo is ze plaatsvervangend kinderrechter midden-Nederland en was ze mediator. Daarnaast was ze oprichter en directeur van Het Omgangshuis in Arnhem, die plek bood aan kinderen met een ingewikkelde thuissituatie.

Nathalie wil graag mensen die langdurige zorg nodig hebben mooie momenten van verlichting en aandacht bieden met optredens van onze Diva’s en Divo’s. Waarbij hoge kwaliteit voorop staat. ‘Ik heb er veel zin in om Diva Dichtbij te helpen naar een volgende stap in volwassenheid. En dat komt goed uit, want Diva Dichtbij viert in het voorjaar van 2025 haar 18e verjaardag.’

Veelzijdige kwaliteiten 
Joke Groeneweg, voorzitter van het bestuur Diva Dichtbij, is blij met de komst van Nathalie. ‘Zij beschikt over veelzijdige kwaliteiten en ervaring en een stevig netwerk. We hebben er alle vertrouwen in dat zij de juiste persoon is om de toekomst van Diva Dichtbij te bestendigen met oog voor vernieuwing én behoud van het goede.’

Overdonderd  
Pieternel van Amelsvoort is de oprichter van Diva Dichtbij. Ook zij ziet de komst van Nathalie vol vertrouwen tegemoet. ‘De afgelopen jaren is er veel gebeurd. Ik voelde dat het tijd werd om Diva Dichtbij over te dragen aan de volgende generatie, maar voor me dit lukte viel ik uit met een burn-out. Nathalie Simons komt als outsider bij ons binnen. Bij onze kennismaking was ik overdonderd door haar sensitiviteit, oprechtheid, empathie, openheid, intuïtieve ontwikkeling en leiderschap. Ik kan met een open hart mijn vertrouwen aan haar schenken.’ Lees hier het complete bericht van Pieternel die later dit jaar officieel afscheid neemt.

Pieternel bedankt Coen Verboom, die de laatste 2,5 jaar in het gat sprong, toen zij uitviel. Daarnaast is ook het bestuur Coen erkentelijk voor zijn inspanningen en betrokkenheid.

Over Diva Dichtbij
Stichting Diva Dichtbij treedt op voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld voor mensen met dementie, Huntington, somatische aandoeningen of andere (ernstig) meervoudige beperkingen. Dat doen ze voornamelijk in zorginstellingen. Maar ze komen ook bij mensen thuis.

Hun hoogsthaalbare doel? Kleur geven aan iemands leven en naar de mens kijken achter de ziekte. Ze zingen dan ook niet vanaf een podium. Ze willen juist dichtbij komen om ook non-verbaal contact te kunnen maken. Hun optredens zijn altijd intiem en kleinschalig. Zo kunnen ze echt van mens tot mens zingen.

Bron: Diva Dichtbij (23-04-2024)

In december 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures