Nieuwe Directeur: De Helling

Poppodium De Helling heeft per 1 november een nieuwe directeur. Arlette de Jong volgt Ron van der Meer op, die in februari al zijn vertrek aankondigde, maar vanwege de coronacrisis langer is aangebleven.

Arlette de Jong is op dit moment nog werkzaam als hoofd marketing bij Musis & Stadstheater Arnhem. Eerder werkte zij als marketeer voor Tivoli, waar zij meewerkte aan de openingscampagne van Tivoli de Helling. Naast Tivoli en Musis & Stadstheater Arnhem werkte zij in het verleden voor het Tropenmuseum en het Nationale Opera & Ballet. Aldus Arlette:

“Ik ben blij dat ik op 1 november start bij het podium waar ik tot 2009 met zoveel liefde voor heb gewerkt. De Helling is een bijzondere plek waar niche, talent, de buurt en mainstream samenkomen.”

Naast Arlette versterkt De Helling zich ook met Ella Stoffers als nieuwe hoofdproducent.

De Helling kan net als andere podia en clubs vanwege de bestaande coronamaatregelen nog geen regulier programma organiseren, maar zal dit najaar onder de noemer ‘Op De Kop Van Rotsoord’ een reeks shows met zitplaatsen aan haar bezoekers aanbieden.

De Helling is een eigenzinnig (pop)podium op de kop van Rotsoord, Utrecht. Het is een podium waar bezoekers en makers authentieke ervaringen kunnen beleven en creëren. Vanuit de overtuiging dat muziek en cultuur breed toegankelijk moeten zijn, biedt De Helling een divers en laagdrempelig programma voor bezoekers uit Utrecht en ver daarbuiten. Daarnaast is De Helling een benaderbare organisatie die open staat voor nieuwe initiatieven en ideeën, ruimte biedt aan talent op en achter het podium en daarin ook zelf actief de verbinding zoekt.

Bron: Persbericht De Helling (10-09-2020)

In juli en augustus 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures