Nieuwe Directeur: De Creatieve Coalitie

Thomas Drissen

Thomas Drissen heeft per 1 mei 2023 het stokje over van Anne-Marie Harmsen overgenomen als directeur van De Creatieve Coalitie in Utrecht. Als oud-adviseur en secretaris in de Tweede Kamer weet Thomas de wegen in politiek Den Haag goed te vinden. Ook is hij bestuurder bij twee stichtingen die zich bezighouden met bestaanszekerheid en armoedebestrijding.

“De positie van werkenden in de creatieve en culturele sector moet fundamenteel beter. De tijdgeest en wilskracht hebben we mee, nú is het moment om de macht te kantelen. Dat kunnen we alleen doen door ons als sector te verenigen: eendracht maakt macht”.

De Creatieve Coalitie is sinds 1 mei gevestigd in Utrecht in de Vechtclub XL: een gebouw voor culturele en creatieve zelfstandigen. Het team van De Creatieve Coalitie gaat komende tijd het land in om zo veel mogelijk werkenden in de sector te ontmoeten, zorgen op te halen en mensen met elkaar te verbinden. Tijdens het ‘open spreekuur’ zijn leden ook van harte welkom in Utrecht.

“Onze leden zijn onze voedingsbodem, ons bestaansrecht. Wij verwelkomen onze leden tijdens het open spreekuur om kwesties te agenderen of een kop koffie te drinken.”

Bron: De Creatieve Coalitie (01-05-2023)

In januari en februari 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures