Nieuwe Directeur: Concertvrienden

Micha Windgassen. Foto: Milagro Elstak

Met ingang van 1 juli 2022 is Micha Windgassen (1989) benoemd tot de nieuwe directeur van de Concertvrienden, de vriendenvereniging van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Micha is al langer werkzaam bij de Vrienden. Als coördinator van Entrée heeft zij zich vijf jaar ontfermd over de jongerentak van de vereniging. Met haar in de lead is Entrée gegroeid tot een bloeiende jongerenclub met 7.500 leden en vijftien gedreven vrijwilligers met grote passie voor klassieke muziek en Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Samen met de vorige directeur Rutger Brouwer heeft Micha zich de afgelopen jaren ingezet voor vernieuwende en inclusieve programmering zoals Entrée x Wilde Woorden, spoken word en klassieke muziek, Currents, gericht op klassieke muziek wereldwijd, Music Bowl; waar pop, jazz en klassiek samensmelten op één podium en Study Sessions, muzikale studiedagen in Het Concertgebouw.

Micha Windgassen: “De Vriendenvereniging heeft er nog nooit zo goed voorgestaan als nu, wat extra bijzonder is in deze onzekere tijd. Tegelijkertijd zijn er veel uitdagingen om het publiek van de toekomst te blijven bereiken. Ik kijk er erg naar uit om met ons fantastische ‘Vriendenteam’ de komende jaren te bouwen aan onze groeiambities, nog meer mensen te kunnen enthousiasmeren voor klassieke muziek en de drempels verder te verlagen naar Het Concertgebouw en -orkest.”

Willemijn Maas, voorzitter: “Het bestuur van de Concertvrienden is heel blij met de benoeming van Micha. Zij heeft de afgelopen jaren bewezen dat zij met haar passie, enthousiasme en creativiteit veel kan bereiken. Deze nieuwe rol is voor haar en voor het bestuur een logische vervolgstap. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat ze haar nieuwe rol met net zoveel passie zal vervullen. Wij wensen haar heel veel succes toe.”

Concertvrienden
Vrienden dragen bij aan Het Concertgebouw en Concertgebouworkest en aan initiatieven om jongeren te enthousiasmeren voor klassieke muziek. De vereniging telt zo’n 25.000 leden. Jongeren tot 35 jaar kunnen voor €25 per jaar lid worden van Entrée en iedereen boven de 35 jaar verbindt zich voor €45 – €85 per jaar aan de Vereniging Vrienden. In ruil daarvoor krijgen ze diverse voordelen, van korting, tot voorrang en unieke kijkjes achter de schermen. Daarnaast organiseert de vereniging diverse vernieuwende concertformats, met muzikale kruisbestuivingen en verrassende cross-overs. Tot slot is Concertvrienden uitgever van Preludium, het maandblad voor liefhebbers van klassieke muziek.

Bron: Concertvrienden (05-07-2022)