Nieuwe Directeur: Centre of Expertise Arts&Education AHK

Anne Nigten is per 16 maart 2022 benoemd tot directeur van het Centre of Expertise Arts&Education van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het CoE Arts&Education is – na een voorbereidingsperiode van circa anderhalf jaar – per 1 januari jl. opgericht en is een samenwerkingsverband van zes hogescholen en één ROC (AHK, HKU, Codarts, Avans/AKV|St.Joost, Hogeschool iPabo, Hogeschool van Amsterdam en ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland).

Anne Nigten zal de komende jaren leiding geven aan dit kenniscentrum. Bert Verveld over haar benoeming: “Anne Nigten beschikt over zeer relevante ervaring en over een uitgebreid netwerk. We zijn onder de indruk van de gedegenheid en de ambitie waarmee zij dit Centre of Expertise vorm wil geven. Als kwartiermaker heeft zij al een stevige basis gelegd voor dit innovatieve Centre of Expertise en ze is voor de AHK en de partners in het Centre de aangewezen persoon om hier invulling aan te geven. We hebben er alle vertrouwen in dat Anne Nigten in samenwerking met de partners het Centre tot een belangrijke speler in het Nederlandse (kunst)educatieve veld zal maken.”

Centre of Expertise Arts&Education
Het Centre of Expertise (CoE) Arts&Education is een nieuwe discipline overstijgende samenwerking van zes hogescholen en een ROC. Het Centre richt zich op praktijkgericht onderzoek naar onderwijsvernieuwing en maatschappelijke innovatie. Het CoE Arts&Education bundelt kennis en ervaring uit het werkveld en het onderwijs in praktijkgericht onderzoek. Het onderzoek loopt via twee thema’s: ‘Onderwijs op het snijvlak van Kunst, Technologie en Wetenschap’ (OKTW) en ‘Sociaal engagement’. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met professionals uit het werkveld. De OKWT onderzoeksopbrengsten zijn daardoor relevant voor professionals uit het funderend en beroepsonderwijs, onderwijsontwikkelaars en de culturele sector. Het Centre is gevestigd in het AHK LearningLab op het Marineterrein Amsterdam.

Officiële opening in september
Het Centre of Expertise Arts&Education heeft tijdens de opstartfase al enkele kennisbijeenkomsten georganiseerd. Kijk op deze pagina [link naar https://www.ahk.nl/onderzoek/coe-artseducation/agenda/] voor verslagen en video’s. In de komende maanden wordt de projectorganisatie verder ingericht. Het Centre wordt in september officieel geopend, nadere informatie hierover volgt.

Bron: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (14-03-2022)

In december 2021 en januari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures