Nieuwe Directeur: Bijlmer Parktheater

Foto: Fred Ernst

Jolanda Spoel treedt per 1 december 2020 aan als nieuwe algemeen directeur bij het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Zij volgt Ernestine Comvalius op, die aan het einde van het jaar afscheid zal nemen. Momenteel is Jolanda Spoel hoofd podium, programmeur en regisseur bij Maas theater en dans / Maaspodium in Rotterdam.

Spoel is een echte theater-duizendpoot. Als theatermaker en actrice was zij verbonden aan diverse gezelschappen. Als artistiek leider van Theatergroep Siberia en Rotterdams LEF! heeft zij een lange staat van dienst op het gebied van talentontwikkeling voor jonge podiumkunstenaars. Daarnaast staat zij bekend om haar vele werk in verschillende commissies en besturen in de culturele sector waaronder sinds 2014 het bestuur van de Amsterdamse Kunstraad.

“Het Bijlmer Parktheater is in mijn ogen een plek waar met veel kennis en liefde voor het stadsdeel en haar bewoners gewerkt wordt aan het creëren van een toegankelijk en laagdrempelig theater, een creatieve broedplaats voor jong talent, met een verrassend en kwalitatief goed aanbod voor een breed publiek. Ik raak enorm enthousiast van het idee daar een rol in te mogen spelen.” aldus Jolanda Spoel.

Huidig algemeen directeur Ernestine Comvalius draagt het stokje over per 1 december 2020. Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen na meer dan tien jaar bij het Bijlmer Parktheater en daarvoor nog eens tien jaar bij het Krater Theater: “Mijn opvolger komt terecht in een in alle opzichten goede organisatie.”

Bron: Persbericht Bijlmer Parktheater (01-09-2020)

In juni 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures