Nieuwe Directeur: Bevrijdingsfestival Drenthe

Sander ten Bosch

Sander ten Bosch is aangesteld als directeur van Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen. Ten Bosch is geen onbekende in Assen en Drenthe. Van 2014 t/m 2022 organiseerde Ten Bosch het jaarlijkse TT Festival. Ten Bosch is tevens directeur van de Sneekweek en van het Zandvoort Racefestival.

Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Ten Bosch het stevige fundament dat de afgelopen jaren is gelegd, verder uit zal bouwen. Het Bevrijdingsfestival Drenthe heeft een prachtige ontwikkeling doorgemaakt, met name en vooral door de geweldige inzet van de organisatie onder leiding van de vorige directeur en het loyale team van vrijwilligers. In 2024 stond het festival als een huis en bracht het zo’n 45.000 bezoekers op de been. Het bestuur is ervan overtuigd dat met het aantrekken van Ten Bosch deze lijn wordt doorgetrokken.

Over Bevrijdingsfestival Drenthe
Vrijheid is niet vanzelfsprekend, het is een van de kostbaarste dingen in ons leven. Om stil te staan bij onze vrijheid vieren wij elk jaar in mei feest. In Drenthe doen we dat tijdens het Bevrijdingsfestival, een jaarlijks terugkerend evenement dat op 5 mei wordt georganiseerd aan de Baggelhuizerplas in Assen. Het festival staat in het teken vrijheid en het vormt samen met de andere bevrijdingsfestivals het grootste muziekevenement van Nederland. Op 5 mei genieten honderdduizenden bezoekers van een sprankelend feest met meer dan 200 artiesten op 40 podia in ons land.

Bron: Bevrijdingsfestival Drenthe (24-05-2024)