Nieuwe Directeur-Bestuurder: Vfonds

Marieke van Schijndel. Foto: Femke Lockefeer

Marieke van Schijndel wordt per 1 november directeur-bestuurder van Vfonds in Utrecht. Op dit moment is zij directeur-bestuurder van Museum Catharijneconvent in Utrecht, het nationale museum voor christelijk erfgoed.

“Met al haar ervaring en bevlogenheid zal Marieke van Schijndel de nieuwe fase van Vfonds, samen met het team, op een uitstekende wijze gaan vormgeven”, aldus waarnemend voorzitter Raad van Toezicht Marjan Scharloo. “Met Marieke aan boord als ervaren directeur-bestuurder hebben we er alle vertrouwen in dat zij de ambitie van Vfonds, om ‘heel Nederland in beweging te brengen voor vrijheid en democratie‘ verder zal uitbouwen”.

Marieke van Schijndel zegt over haar overstap: “Ik kies voor een nieuwe stap: polarisatie van de samenleving en de oorlog in de Oekraïne laten zien dat vrede, vrijheid en democratie nooit vanzelfsprekend zijn. Onze veteranen doorvoelen het belang van vrede als geen ander. De afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij Museum Catharijneconvent, een open plek waar we mensen uitdagen verder te kijken dan hun eigen gelijk. Na me jarenlang ingezet te hebben voor vrijheid van gedachten, van geweten en van de kunsten, verbreed ik nu mijn blik. Ik kijk er zeer naar uit alle partners van het Vfonds te leren kennen en samen te werken aan een vrije, vreedzame en democratische samenleving.”

Over Marieke van Schijndel
Marieke van Schijndel (1975) studeerde media studies en bedrijfskunde (MBA). Zij werkte achtereenvolgens als wetenschappelijk medewerker bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, als beleidsmedewerker bij het Ministerie van OCW, als adjunct-directeur bij het stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en erfgoed Mondriaan Fonds (toen nog de Mondriaan Stichting) en als directeur-bestuurder Museum Catharijneconvent. Zij woont in Utrecht met haar gezin.

Over Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent onderzoekt en belicht de esthetische, culturele en historische waarden van de kunst en het erfgoed van het christendom in Nederland. Het museum doet dit vanuit de overtuiging dat dit van waarde is voor iedereen en werkt in samenspraak met partners en publiek. Zo kan het verhalen vertellen die meerstemmig zijn en een open blik stimuleren. Door mensen te raken en in beweging te zetten wil het museum bijdragen aan een begripvolle samenleving.

Bron: Vfonds (12-07-2023)

In mei en juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures