Nieuwe Directeur-Bestuurder: Theater De Lievekamp

Jeroen Zwartjes

Jeroen Zwartjes is per 1 december 2023 benoemd tot directeur-bestuurder van theater De Lievekamp. Hij is de opvolger van de huidige directeur Coen Bais, die in december met pensioen gaat. Coen Bais zal nog wel bij De Lievekamp betrokken blijven als coördinator voor de nieuwbouw.

Jeroen Zwartjes is 52 jaar en woonachtig in Den Bosch. Tot voor kort was hij Manager Live Entertainment en Theaterproducties bij de Efteling en als zodanig eindverantwoordelijk voor alle vormen van live entertainment, beleid en de programmering van Efteling Theaterproducties. Daarna was hij werkzaam als Algemeen Manager bij Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek. Ook heeft hij gewerkt bij onder andere Esther Bronkhorst Events te Amstelveen en als Entertainment manager bij Dolfinarium Harderwijk. Jeroen Zwartjes kent Oss en met name De Lievekamp, het theater dat hij onder meer met zijn ouders al bezocht in zijn jeugd toen hij woonachtig was in Wijchen. In Oss is zijn liefde voor het theater ontstaan.

Reactie op benoeming
De nieuwe directeur zegt in een commentaar op zijn benoeming: “Ik heb veel zin om in Oss aan de slag te gaan en kijk enorm uit naar de samenwerking met alle betrokkenen van De Lievekamp en haar gasten. De nieuwbouwplannen spreken mij zeer aan en lijken mij uiterst uitdagend. Ik verheug me erop verdere invulling te geven aan Theater van de Stad en de toekomst van De Lievekamp, een theater met een sterke reputatie.”

Egbert van Ewijk, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Lievekamp, feliciteert Jeroen Zwartjes van harte met zijn benoeming tot directeur-bestuurder: ”De Raad van Toezicht heeft het volste vertrouwen in de benoeming en is ervan overtuigd dat Jeroen Zwartjes, samen met het team van De Lievekamp, op basis van zijn expertise, visie en ervaring een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling en groei van Theater De Lievekamp en de verankering in de gemeente Oss. Wij kijken uit naar zijn komst en wensen hem en zijn team veel succes.”

Over Theater De Lievekamp
Hét theater voor Oss en regio, dat is theater De Lievekamp. Al meer dan 50 jaar bouwen zij aan hun reputatie als breed en laagdrempelig theater voor Oss en regio. Zij programmeren zo’n 275 voorstellingen per jaar en dat doen ze in allerlei theatergenres, van toneel tot cabaret en van musical tot klassieke muziek en dans, zowel professioneel als lokaal en regionaal.

Bron: Theater De Lievekamp (21-09-2023)

In juni en juli 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures