Nieuwe Directeur-Bestuurder: SLAK

De raad van toezicht van Stichting Atelierbeheer SLAK heeft Tamar Oosterlaar benoemd tot directeur-bestuurder van de stichting. Oosterlaar begint op 1 oktober aan haar nieuwe functie. Zij volgt Arno de Blank op die al 35 jaar verbonden is aan SLAK, de laatste jaren als waarnemend directeur-bestuurder.

Voorzitter Gerard Velthuizen “SLAK heeft de afgelopen 5 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt, met name voor wat betreft risicomanagement en cultural governance. Tegelijkertijd heeft de organisatie nu te maken met een forse verandering van de buitenwereld en moet zij zich daaraan aanpassen, denk aan de ontwikkelingen in de vastgoedwereld en de vraag om verduurzaming. Om de organisatie verder vorm te geven heeft de raad van toezicht gezocht naar een nieuwe directeur-bestuurder. Met veel plezier verwelkomen we Tamar Oosterlaar. Tijdens de procedure hebben we haar leren kennen als een ondernemende persoonlijkheid met een heldere visie. Wij zijn er van overtuigd dat ze een waardevolle bijdrage zal gaan leveren aan Stichting Atelierbeheer SLAK en kijken uit naar haar komst.”

Tamar Oosterlaar “SLAK is een krachtige en essentiële schakel in de keten van de creatieve economie. De organisatie is niet alleen sterk in het faciliteren van woon- en werkruimte voor de creatieve sector maar ook in het ontwikkelen van nieuwe broedplaatsen. Een aansprekend voorbeeld is de ontwikkeling van het Saksen Weimar terrein in Arnhem. Helaas worden in de veranderende samenleving broedplaatsen wel eens gezien als een bedreiging terwijl ze eigenlijk relevanter zijn dan ooit. Met een deskundig team en een sterke Raad van Toezicht werken we aan spraakmakende projecten, ontwikkelen we toekomstvisies voor cultureel vastgoed en zullen we een antwoord zoeken op de vraag naar verduurzaming. Ik ben dan ook bijzonder trots om leiding te gaan geven aan deze prachtige organisatie.”

Tamar Oosterlaar (1969) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Naast haar eigen bedrijf dat zich richt op marketing, interim- en projectmanagement voor de culturele wereld vervulde Oosterlaar diverse management- en directiefuncties onder meer bij Stichting Vario Mundo Amersfoort, Sonsbeek 9 Arnhem, Central Academy of Fine Arts Beijing. Oosterlaar was in het verleden betrokken bij een groot aantal bestuursfuncties, beoordelingscommissies en gastdocentschappen in Nederland en in het buitenland.

SLAK is de grootste en de oudste organisatie op het gebied van atelierbeheer in Nederland. De stichting is werkzaam in de provincie Gelderland. Zij ontwikkelt, verhuurt en beheert werk- en woonruimten voor kunstenaars en culturele organisaties. Het huurdersbestand van SLAK gaat richting de duizend huurders.

Bron: Persbericht Stichting Atelierbeheer SLAK (27-09-2019)

In april en mei 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures