Nieuwe Directeur-Bestuurder: Paradiso Melkweg Productiehuis

Foto: Raymond van Mil

Per 1 juni 2022 is Jeek ten Velden de nieuwe directeur-bestuurder van Paradiso Melkweg Productiehuis in Amsterdam. Jeek ten Velden is regisseur en theatermaker. Hij studeerde in 2010 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien werkte hij voor diverse gezelschappen en instellingen als Orkater, De Nieuwe Oost en Het Concertgebouw.

Daarnaast regisseerde Jeek bands en muzikanten, zoals de Amsterdamse band My Baby, het succesvolle muziekproject De Niemanders en verschillende soloartiesten. Ook is hij de oprichter van het Friese theatergezelschap Akkers & Velden en audio-collectief Studio Sun City, waarmee hij cross-over audioprojecten opzet over de duurzame post-fossiele stad van de toekomst.

Als maatschappelijk geëngageerde maker met een grote voorliefde voor muziek, geluid en nieuwe media is hij dan ook zeer verheugd te beginnen bij PMP als de nieuwe directeur-bestuurder. Hij kijkt ernaar uit om samen met artistiek coördinator Kelsey Lampe de huidige koers voort te zetten en uit te bouwen. De kernwaarden van PMP; maatschappelijke noodzaak, innovatie, experiment en inclusiviteit blijven het vertrekpunt voor de lopende en aankomende projecten.

Als directeur-bestuurder wil Jeek een bijdrage leveren aan het duurzaam maken van de popsector, en in het bijzonder cross-over producties. Cross-over in disciplines, maar ook cultureel, inclusief, sector overstijgend en duurzaam in het bieden van een realistisch perspectief voor jonge artiesten en kunstenaars.

“De Raad van Toezicht ziet met de komst van Jeek ten Velden het team van Paradiso Melkweg Productiehuis weer op volle sterkte. Met zijn kennis en ervaring zorgt Jeek voor continuïteit én een frisse blik. We zien uit naar de samenwerking.” (Karin Boelhouwer, Mark Fuchs en Femke Lakerveld)

Bron: Paradiso Melkweg Productiehuis (30-05-2022)

In maart 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures