Nieuwe Directeur-Bestuurder: Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest

Fiona Arens is per 1 november 2023 benoemd als nieuwe directeur-bestuurder van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest in Amsterdam. Zij volgt directeur-bestuurder a.i. Heske van Eyck van Heslinga op.

Fiona Arens is 46 jaar, een zeer ervaren manager van buiten de muziekwereld, met groot enthousiasme voor cultuur en muziek. Ze begon haar loopbaan als consultant op het gebied van lobby en public affairs. In 2009 stapte ze over naar de mediawereld, eerst als hoofd strategie en beleid bij Omroep Max, later als adjunct-directeur bij die omroep.

Met Arens heeft het orkest een directeur gevonden met een moderne leiderschapsstijl die ernaar uitkijkt om samen met de musici en de staf verder te bouwen aan een organisatie waarin de muziek op nummer één staat en waarvan de maatschappelijke relevantie onontkoombaar is.

Arens: ‘Ik kijk er ontzettend naar uit om bij NedPhO | NKO te beginnen en iedereen te ontmoeten. De waarde van klassieke muziek en orkesten voor de samenleving is groot. Ik vind het een voorrecht dat ik nu samen met iedereen binnen de organisatie de positie van NedPhO | NKO mag verstevigen voor de toekomst.’

Over het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest verzorgt opera- en concertproducties op het hoogste artistieke niveau. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest zijn vaste spelers in het Concertgebouw en bij De Nederlandse Opera in het Muziektheater. Ruim 140 musici en 35 stafleden verzorgen jaarlijks meer dan 150 concerten, opera’s en educatieve activiteiten in Nederland en daarbuiten, en bereiken daarbij meer dan 200.000 bezoekers. De eigen NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost biedt ruimte aan onder meer openbare repetities, ensembleconcerten

Bron: Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest (13-10-2023)

In juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures