Nieuwe Directeur-bestuurder: Munttheater

De Raad van Toezicht van het Munttheater in Weert heeft Colinda Vergouwen benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder. De Brabantse Vergouwen (1984) maakt de overstap na eerder voor o.a. het Chassé Theater Breda en cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur te hebben gewerkt. Bij laatst genoemde organisatie was ze de afgelopen vier jaar adjunct-directeur en programmeur van het podiumprogramma.

“Een spannend moment voor een overstap. Corona heeft er voor gezorgd dat onze branche hard geraakt wordt. Desalniettemin kijk ik met vertrouwen uit naar de toekomst. Het Munttheater beschikt over een professioneel en enthousiast team. Ik ben er trots op dat ik deze rol mag gaan vervullen en hoop samen met alle medewerkers dat we de inwoners van Weert zo snel mogelijk weer mogen laten genieten van een heerlijke onbezorgde avond uit in het meest gastvrije en gezelligste theater van Limburg,” aldus Vergouwen.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Wim Hoogers is enthousiast over de benoeming van Vergouwen: “Colinda is de juiste persoon om het stokje van Brigitte van Eck over te nemen en het Munttheater door de huidige coronacrisis te loodsen. Haar energieke persoonlijkheid, enthousiasme en uitgebreide culturele netwerk zijn van grote waarde voor het theater en het culturele veld in de regio Weert.”

Bron: Munttheater (11-03-2021)

In januari 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures