Nieuwe Directeur-Bestuurder: Munttheater

Sandra in ’t Groen

Sandra in ’t Groen is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van het Munttheater in Weert. Ze volgt op 1 november aanstaande Colinda Vergouwen op, die in mei van dit jaar het Munttheater verruilde voor het Chassé Theater in haar woonplaats Breda.

De Eindhovense Sandra in ’t Groen (1975) maakt de overstap na 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij De Efteling, waarvan de laatste 5 jaar als artistiek eindverantwoordelijke voor de Efteling entertainment producties voor het park, events, hotels en resorts en het Efteling theater. Daarnaast is ze sinds 2008 uitvoerend producent van Efteling theaterproducties in theaters in Nederland en België en in deze hoedanigheid ook lid van de vereniging Vrije Theaterproducenten en de samenwerkende Jeugdtheaterproducenten van Nederland en België. Sandra zette haar eerste stappen in het theatervak na haar studie in Parktheater Eindhoven.

“Ik ben trots dat ik aan de slag mag om dit verder uit te dragen en te verstevigen voor Weert en haar inwoners. De bijzonder prettige kennismaking met het team geeft me het vertrouwen dat we samen gaan zorgen voor een mooie toekomst van het Munttheater en een prachtig 50-jarig jubileum in seizoen 2024-2025”, aldus in ‘t Groen.

Over het Munttheater
Het Munttheater is een gezellig theater in het hart van Weert. Het Munttheater biedt een brede professionele programmering in alle genres aan het publiek, en fungeert tevens als belangrijk podium voor verenigingen in Weert. Hiermee vervult het theater een belangrijke culturele functie voor de stad. Daarnaast legt het Munttheater zich steeds meer toe op de verwerving van eigen inkomsten door de theaterzaal te verhuren aan bedrijven en organisaties en vertegenwoordigt het theater een belangrijke economische waarde voor de stad.

Bron: Munttheater (27-09-2023)

In juli en augustus 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures