Nieuwe Directeur-Bestuurder: LantarenVenster

Cobie de Vos

Op 1 september 2023 is Cobie de Vos de nieuwe directeur-bestuurder geworden van LantarenVenster in Rotterdam. Zij volgt Chantelle Rodgers op die per mei 2023 de organisatie heeft verlaten.

Cobie de Vos is sinds december 2022 interim directeur-bestuurder van LantarenVenster. De Raad van Toezicht heeft haar gevraagd haar kennis en kunde verder in te zetten voor de organisatie.

Cobie de Vos: “Ik zie uit naar de verdere samenwerking met het team en de partners in de stad. We zitten op de Kop van Zuid, zijn een belangrijke speler in de ontwikkeling van de Rijnhaven en willen ons vanuit deze positie meer en meer verbinden met inwoners op Zuid en andere groepen uit heel Rotterdam. Ik vind het belangrijk om een plek te zijn waar jong en oud kennis kan maken met film en muziek, waar talenten de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en te tonen en waar ruimte is om het gesprek te voeren. Iedereen moet zich bij LantarenVenster welkom en gehoord voelen.”

Voor haar benoeming bij LantarenVenster was Cobie de Vos jarenlang directeur-bestuurder bij Het Huis Utrecht en ze werkte het afgelopen jaar o.a. voor de gemeente Lansingerland en het Cultuur Innovatiefonds van de Provincie Utrecht. Zij is op dit moment commissielid bij de Raad voor Cultuur.

Over LantarenVenster
LantarenVenster is het theater voor de betere film en de beste jazz in Rotterdam. Met ruim 9600 filmvoorstellingen per jaar, meer dan 120 concerten, diverse grote festivals, educatieprojecten, congressen en andere publieksevenementen is er zeven dagen per week altijd wat te beleven.

Bron: LantarenVenster (24-08-2023)