Nieuwe Directeur-Bestuurder: Gebr. de Nobel

Foto: Par-pa fotografie

Met ingang van 1 juni 2022 is Rutger Brouwer de nieuwe directeur-bestuurder van Gebr. de Nobel. Hij vervangt dan de huidige directeur Ruud Visser, die met pensioen gaat.

Rutger Brouwer (44) is geboren en getogen in Leiden en is sinds 2013 werkzaam als directeur van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, in welke rol hij o.a. verantwoordelijk is voor nieuwe programmering, marketing en fondsenwerving. Voor die tijd was hij werkzaam voor War Child en woonde en werkte hij enige tijd in China. Hij heeft een master in muziekwetenschap en een Master of Business Administration. Als muzikant stond hij zelf al op het podium in Gebr. De Nobel en beschikt hij over een breed netwerk in de Nederlandse muziekwereld.

Rutger Brouwer: “Al sinds ik op 14-jarige leeftijd bij het LVC naar binnen mocht, zijn het LVC en later Gebr. de Nobel belangrijke plekken voor mij geweest. Ik ging er voor het eerst uit, zag er fantastische concerten, ontmoette er nieuwe en bijzondere mensen en speelde er zelf met verschillende bands.

Veel inspirerende ervaringen die mij als persoon hebben gevormd en daarom vind ik het extra speciaal en eervol om nu een heel aantal jaar later, met de nodige ervaring en met veel enthousiasme de rol van directeur van Gebr. de Nobel op me te mogen nemen. Na twee jaar corona is een inspirerend en divers aanbod van muziek en popcultuur belangrijker dan ooit. Ik kijk er daarom enorm naar uit om samen met het hele team, met alle partners en uiteraard met alle Leidse muziekliefhebbers verder te gaan bouwen aan deze unieke plek in de stad.”

De Raad van Toezicht van Gebr. De Nobel is zeer verheugd met de komst van Brouwer. “Met Rutger Brouwer hebben wij gekozen voor een zeer sterke kandidaat”, aldus voorzitter Petra Borst. “Niet alleen heeft hij een breed netwerk in de regio Leiden en veel ervaring op zowel zakelijk als artistiek gebied, ook is hij een creatieve en verbindende strateeg die Gebr. De Nobel naar een hoger plan kan tillen. Ruud Visser heeft er sinds de oprichting van Gebr. De Nobel voor gezorgd dat het een breed bekend en goed bezocht poppodium is geworden. De corona-periode was niet makkelijk, maar de tijd is nuttig besteed om de zaal en de foyer te verbouwen en toekomst gereed te maken. Met Rutger aan de leiding kan het podium de komende jaren uitgroeien tot een cultureel divers, toegankelijk, professioneel, financieel gezond en breed gedragen poppodium.”

Wethouder Yvonne van Delft (Cultuur): “Veel Leidenaren hebben bijzondere herinneringen aan het LVC aan de Breestraat. Onder leiding van Ruud kreeg Leiden haar eerste echte poppodium in het cultuurkwartier. Ik heb er alle vertrouwen in dat Rutger Gebr. De Nobel weer helemaal terug kan brengen na de coronaperiode en de samenwerking in het cultuurkwartier de nodige impuls geeft. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Bron: Gebr. de Nobel (29-03-2022)

In december 2021 en januari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures