Nieuwe Directeur-Bestuurder: Erfgoed Zeeland

Aschwin van den Abeele

Per 1 april aanstaande is Aschwin van den Abeele de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland in Middelburg. Aschwin is momenteel directeur bij Welzijn Middelburg en Poppodium De Spot, voorzitter van twee raden van commissarissen bij woningbouwcorporaties en actief als schrijver en stadsdichter. Hij brengt zo een breed scala aan ervaring en maatschappelijke betrokkenheid mee in de erfgoedorganisatie van Zeeland.

Ad Schenk, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Aschwin met zijn ruime expertise en affiniteit met erfgoed, kunst en cultuur van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: “Met Aschwin krijgt Erfgoed Zeeland een ervaren, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed.

Met meer dan twintig jaar bestuurlijke ervaring in het maatschappelijk domein start Aschwin met veel enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging. Hij verheugt zich erop om in april aan de slag te gaan en zijn expertise en ervaring in te zetten voor Erfgoed Zeeland en de Zeeuwse samenleving. Aschwin over zijn nieuwe functie: “Ik kijk er naar uit om vanuit de verbindende rol van Erfgoed Zeeland het maatschappelijk belang van erfgoed tot zijn recht te laten komen. ‘Beschermen, benutten en beleven’ is niet voor niets het motto van de organisatie. Erfgoed is immers van en voor iedereen en beweegt op dynamische en interactieve manier mee met de ontwikkelingen in onze samenleving.”

Aschwin volgt directeur-bestuurder Monique van Doorn op, die het afgelopen jaar met grote bevlogenheid een nieuwe impuls heeft gegeven aan de erfgoedorganisatie.

Bron: Erfgoed Zeeland (13-02-2023)

In december 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures