Nieuwe Directeur-Bestuurder: De Nobelaer

Wim Staessens. Foto: René Schotanus

De Raad van Toezicht van cultuurhuis De Nobelaer heeft Wim Staessens benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder. Hij volgt op 1 januari 2023 Hilda Vliegenthart op die het cultuurhuis per 1 oktober heeft verruild voor Nieuwe Veste in Breda. Staessens (1976) was de afgelopen vijf jaar directeur bij Theater Koningshof in Maassluis. Eerder was hij werkzaam bij centrum voor de kunsten KADE40 in Vlaardingen, startte hij zijn loopbaan bij diverse theatergezelschappen in Rotterdam en regisseerde hij een aantal voorstellingen voor landelijke festivals.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van De Nobelaer Mart Dircks: “De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van Wim Staessens. Wim is een veelzijdige gepassioneerde directeur. De RvT heeft er alle vertrouwen in dat hij een boegbeeld van en voor de organisatie zal zijn. In een goed samenspel met alle medewerkers, de gemeente en alle betrokken instanties, zal hij de culturele opgaves voor de Nobelaer vorm gaan geven. Dit alles in het belang van de inwoners van Etten-Leur.”

In de afgelopen jaren heeft Wim Staessens, ondanks een pandemie, op creatieve en inspirerende manier als verbinder diverse projecten opgezet en partners uit Maassluis weten te betrekken en te binden aan de organisatie. Samen met de medewerkers heeft hij invulling weten te geven aan het Bruisende Huis Maassluis. Theater Koningshof heeft naast een theaterzaal nog 15 ruimtes ten behoeve van verhuur voor diverse sociaal/maatschappelijke en culturele activiteiten en organisaties.

Wim Staessens: “Ik verheug me op de combinatie van de disciplines bibliotheek, podiumkunsten en kunsteducatie samen onder één dak. Mijn ervaringen vanuit verschillende maatschappelijke en culturele organisaties komen hier bij elkaar in één organisatie. Dit natuurlijk in een prachtig en goed uitgerust nieuw gebouw. Ik krijg de ultieme kans om samen met het bevlogen team van De Nobelaer de organisatie meer kleur te geven en het verder te laten bloeien. De Nobelaer is er voor iedereen uit Etten-Leur. De deuren staan wijd open en iedereen is welkom. Dit wil ik graag op een energieke manier verder uitbouwen in samenwerking met andere partijen, organisaties en het publiek.”

Per 1 januari 2023 start Wim Staessens bij De Nobelaer. Hij begint halverwege het eerste volledige seizoen in het nieuwe gebouw. Het cultuurhuis opende begin april dit jaar haar deuren en werd op 10 september officieel geopend.

Bron: De Nobelaer (04-11-2022)

In augustus en september 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures