Nieuwe Directeur-Bestuurder: Bibliotheek Veenendaal

Ellen van Hees

Ellen van Hees is 15 mei 2023 gestart als nieuwe directeur-bestuurder bij Bibliotheek Veenendaal. Ze volgt hiermee Mieke van Dijk op. Na de inwerk- en overdrachtsperiode, zal Mieke van Dijk eind mei met pensioen gaan.

Over Ellen van Hees
Na het afronden van de studie Cultuur, Organisatie en Management heeft Ellen van Hees (1979) als organisatie- en communicatieadviseur voor diverse organisaties in het publieke domein gewerkt. Rode draad is het begeleiden van verandertrajecten. Tot voor kort was Van Hees leidinggevende van de afdeling Algemene Gezondheidszorg bij de GGD Gelderland-Midden. Over de stap van GGD naar bibliotheek zegt Van Hees: “Beide organisaties vervullen een belangrijke basisfunctie in de samenleving. Het zijn plekken waar iedereen welkom is, die bijdragen aan gelijke kansen en mensen net dat steuntje extra bieden om mee te kunnen doen.”

“Toen ik in de kerstvakantie De Cultuurfabriek binnenstapte om meer gevoel bij de organisatie en de plek te krijgen, voelde het meteen goed”, aldus Van Hees. “De brede maatschappelijke rol van de bibliotheek spreekt mij aan. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met medewerkers en partners de toekomst van Bibliotheek Veenendaal vorm te geven. Een huiskamer van de stad waar mensen graag komen om informatie te vinden, vaardigheden te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. Een plek met een breed toegankelijk, verbindend en inspirerend aanbod voor alle inwoners van Veenendaal. Een aanbod dat uitnodigt tot lezen, lenen, leren en creëren.” Om de Bibliotheek en Veenendaal goed te leren kennen geeft de nieuwe directeur-bestuurder aan in het begin veel gesprekken te voeren – binnen en buiten de organisatie – en regelmatig mee te lopen, zodat zij ook zelf ervaart wat het werk inhoudt.

Bron: Bibliotheek Veenendaal (12-05-2023)

In december 2022 en januari 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures