Nieuwe Directeur-Bestuurder: Bibliotheek Rijn en Venen

Suzanne Verboeket

Per 1 september 2023 staat Suzanne Verboeket aan het roer bij Bibliotheek Rijn en Venen in regio Alphen aan den Rijn. Ze volgt daarmee interim directeur-bestuurder Betty Willemsen op.

Als interim zakelijk directeur van Theater De Krakeling en algemeen directeur van het internationale kunstfestival de Betovering heeft Suzanne volop ervaring in de culturele en non-profit sector. Met wortels in directievoering en management neemt Suzanne een berg ervaring mee voor de functie van directeur-bestuurder bij Bibliotheek Rijn en Venen.

“De Bibliotheek is als een huiskamer waar iedereen welkom is, een inclusieve plek waar het goed vertoeven is. De diversiteit aan bezoekers is uniek; studenten, laaggeletterden, onderzoekers, ouders met kinderen, schoolklassen, senioren, anderstaligen en vele anderen komen op deze fysieke plek samen om kennis te vergaren, uit te wisselen en geïnspireerd te worden. Ik vind dat ongelooflijk mooi. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg en kijk er ontzettend naar uit om samen met het toegewijde team nieuwe en positieve stappen te zetten. De mouwen zijn opgestroopt!”

Over Bibliotheek Rijn en Venen
Bibliotheek Rijn en Venen heeft 10 vestigingen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Daar ontvangen zij jaarlijks bijna 265.000 bezoekers. Bibliotheek Rijn en Venen is een dynamisch en laagdrempelig kennisknooppunt. Ze zijn innovatief op het gebied van 21e-eeuwse vaardigheden en staan voor persoonlijke groei, in het bijzonder voor mensen in kwetsbare situaties, en daarmee voor het ontwikkelen van wijsheid.

Bron: Bibliotheek Rijn en Venen (24-08-2023)

In april en mei 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures